VÄIKE MAJA MARTA TÄNAVAL...

Ühe vana puumaja restaureerimise lugu.
www.martaguesthouse.weebly.com
Restoration of an old 1901 built wooden house.




15 January 2011

PALKSEIN - NAELTEST PUHASTAMINE, LIHVIMINE / PILLIROOMATT




Mõtlesime, mida teha seintega krt`is 6: Tahtsime katsetada erinevaid variante – ostsime pilliroomatte (mida kavatseme peagi ka ise teha) ja soojustasime otsaseina pilliroomatiga. Mati alla jääva välisseina takutasime korralikult. Külgmised seinad otsustasime aga puhtaks lihvida. Kollakat värvi palki küll näha ei soovi, kuid loodame, et saame näiteks õllelasuuri abil anda sobiva heledama tooni.

Praegu said mõlemad seinad osaliselt käsitsi, osaliselt lihvariga puhtamaks lihvitud. Töö kestis lubamatult kaua! Tundus, et muud ei teegi, kui iga päev sama: ikka lihvida ja lihvida, lihvida ja jälle lihvida. Fotodel näha, KUI mustad ja räpased seinad olid. Seintele oli küll kinnitatud atraktiivne vana-saksa keelne ajalehekiht (rebenenud, kulunud), kuid kuna koondpilt oli TOO SHABBY, ei jätnud me seda alles. Küll jätsime selle seina tulevastele uurijatele avastamiseks pilliroomattide alla! ;) Vanu ajalehti varusime siiski suure kuhja erinevateks käsitöölisteks katsetusteks.

Nüüd jääb mõelda, millega palke töödelda, et meeldivat lõpptulemust saavutada. Ning: kuidas saaks need palgivahed ilusamaks?? Praegu vahedes ajuti näha lupja ning kohati ebakorrapäraselt takku. Sellised küsimused hetkel päevakorral. :)

No comments: