VÄIKE MAJA MARTA TÄNAVAL...

Ühe vana puumaja restaureerimise lugu.
www.martaguesthouse.weebly.com
Restoration of an old 1901 built wooden house.




28 November 2011

MAJA VÄRVI VALIMINE

Koorunud - kulunud - aastakümneid näinud ja aja jooksul hooletut suhtumist kogenud...

Foto: Mai-Liis

Maja "värv" aastal 2011. Ei tea, millal viimane värskendamine üldse aset leidis?? Peale ebamäärase kollaka tooni ei tundu teisi värvikihte olevat, kuigi mõnel IIk kõrgusel oleval voodrilaual on hea ettekujutuse korral võimalik märgata natuke tumerohekat tooni ka. See võib muidugi ka olla lihtsalt taaskasutatud voodrilaud. Meiegi kasutame praegu näiteks kahjustada saanud voodrilaudade asendamiseks Kadrioru majalt saadud voodrilaudu, mis muidu oleksid kellegi korteri soojendamiseks ära kulunud..

Käisin nädalavahetusel majale värvitooni valimise pärast jalutuskäigul: Kadriorus, Kalamajas, Uus-Maailm maju vaatamas. Peale seda käiku tulin oma räsitud majakese juurde ja ta tundus "no kohe liigaväga kulunud-väsinud"! On ka selliseid päevi! (Armastus ei vähene ikka). Nii võiks ka inimeste vahel olla!!!

... ja samas: positiivselt vaadates saab ju näha ka nii, et "veel on ta selline värv-maha-pleekinud-tuhm-värvitu, kuid peagi enam mitte. Sest selleks ju teisi kauneid maju vaatamas käisingi, et ka oma maja kord värskendada."

Ilmselt tuleb kasuks see, et naudin ise ka pigem poolikut ja mitte nii väga vuntsitut-säravat-läikima löödut. Ja see ongi lihtsalt minu maitse.

Mulle meeldis väga, kuidas blogilugeja Marika ütles, et "kui sinu süda on sinu tegemistes(t) puhas, kerge, hell ja hele, siis pole vaja muretseda, mis teised arvavad..". Just.

Vahel vaid "kahtluspäevil" meenuvad pigem need möödakäijad, kes on soovitanud kohe buldooser võtta. :D

2 comments:

Unknown said...

Väga-väga tubli ja igati tore ettevõtmine! Jõudu ja järjepidevust maja taastamisel - eks hingeline armastus olegi kõige alus. Kui võimalik, siis võiksin isegi jõu või nõuga aidata, kui vaja. Või alustuseks lihtsalt Sind vaatama tulla.

Indrek

Mai-Liis said...

Aitäh heade sõnade eest! Olen viimasel ajal kogenud, et kui mitu inimest mingil teemal ühiselt mõtlevad, toob see kõigile uut-head-paremat kaasa!
Aitäh abi pakkumise eest eriti! Kui tõesti millalgi tunne, et tahaks 2 tundi, pool päeva vms appi tulla, on see väga oodatud! Kasvõi niisama arutlema/mõtlema - praegu käsil arhitektuurne projekt ja seal on palju päid vaja, et head lahendust saada! Hetkel eriti oluline teema maja värv ja siselahendus.
ps. Sinu blogis oli suurepärane "puitmaja aabits", kas seda võiks blogis jagada?