VÄIKE MAJA MARTA TÄNAVAL...

Ühe vana puumaja restaureerimise lugu.
www.martaguesthouse.weebly.com
Restoration of an old 1901 built wooden house.




26 July 2010

MAJA TÕSTMINE - ÜHE MEHE TÖÖ! vol 2

Ekstreemsused keset Tallinna linna!

Seda ainukest tungrauda tahtsid möödujad varganäod metalli kokkuostu viia!!! Üks hinnapakkumist teinud firma ütles, et töö tegemiseks vajab ta kokku 6 tungrauda!?! Meie saime sellesamaga toime...

Nii see käis... Tasapisi ja kivihaaval.
Maja tõsteti sellest nurgast ja maja poolelt kokku üle 0,5m!

Paekivid saime Rapla lähedalt vana maja küljest, mida omanik kahjuks lammutas.

Kaarjas vorm veel silmaga nähtav. Kuid üks rida kive on juba juurde laotud! Enne oli veelgi hullem kaar.
Maja siinpoolsed nurgad on tõstetud!

Siinpool oli vundament kõige hullemas korras! Kes mäletab, siis blogi algul on üks foto äärmiselt ära vajunud paekivivundamendist - siin see koht oligi!

Vahepeal külastas meid Vallo Varik ning kiitis tehtu eest. :) Jevgeni arvas, et ilmselt tuleb aga Magdaleena poolset maja külge ikkagi veel ca 5 cm kergitada (kuigi on juba tõstetud 45cm!). Samas olid ju esimesed krohvitööd juba tehtud.. Koos otsustasid nad, et hiljem on maja katust kergem paigaldada, kui maja on veel natuke praegusest kõrgemal. Seega tuli väike osa tehtud tööst kahjuks lammutada.. Peale tõstmist krohvis Jev tehtu kohe ühe lubikrohvikihiga üle.
Lisaks panid Jev koos Rauno ja tema sõbraga esimese pööninguruumi vahelaetalade külge lauad, mille peale tuleb kihiti: papp / liiv / soojustuseks puistevill e. tselluvill / papp / laudis. Loodan, et mäletan kõike õieti! ;)

Eile käisime koos Airaga Martas ja otsustasime krt 6 sisu osas, et ilmselt kasutame siseviimistluses põhiliselt värvi, aknaga seinas tapeeti ning kraanikausi kohal jätame näha tükikese palki. Originaal laelaudade kasutamiseks tuleb praegune vene küprok eemaldada. Samuti tuleb puhastada välja palkseinad. Nüüd peab SRIK-ist uurima, mis oleks parim variant tapeedile sobivaks aluspinnaks.

Täna läks Jev "tselluvillameestega" kohtuma. Uurib, mis kogust läheks tarvis II.korruse parempoolsete pööninguosade, krt 6 ning kõige kõrgema katusealuse tarbeks.
Optimismi ning jõudu soovides (eelkõige mulle endale)!

No comments: